Trucks

Kodėl žiedinės gamybos dalys sunkvežimiams yra tvarus pasirinkimas

Håkan Mårtensson
2023-05-15
Technologijos ir inovacijos Tvarumas
Author
Håkan Mårtensson
Circular Parts Offer Manager

Žiedinės gamybos „Volvo“ dalys pasižymi panašia kokybe ir eksploatacinėmis savybėmis, kaip ir naujos. Joms netgi suteikiama tokia pati garantija. Vienintelis skirtumas yra tas, kad joms pagaminti reikia iki 85 proc. mažiau energijos ir sunaudojama 85 proc. mažiau žaliavų. 

Žiedinės gamybos dalys iš esmės yra senos dalys, kurias „Volvo Trucks“ kruopščiai ir visapusiškai atnaujino, kad būtų užtikrintas toks pats funkcionalumas kaip naujų dalių. Iš tiesų, „Volvo Trucks“ taip pasitiki savo žiedinės gamybos dalių kokybe, kad joms suteikiama tokia pati dvejų metų garantija, kaip ir originalioms „Volvo“ dalims.


Kuo skiriasi renovavimas ir atnaujinimas?

Bendrasis terminas „žiedinės gamybos dalys“ apima ir renovuotas, ir atnaujintas dalis. Skirtumas tarp jų yra tas, kad renovuotos dalys yra visiškai atstatytos iki 100 procentų kaip naujos dalies lygio, įskaitant išvaizdą. O atnaujintos dalys negali būti atstatytos iki tokio aukšto lygio, todėl jos gali turėti vizualių nusidėvėjimo požymių, jų eksploatavimo laikas gali būti šiek tiek trumpesnis. Tačiau jos yra atstatytos iki beveik kaip naujos dalies lygio ir vis tiek atitinka išskirtinai aukštus standartus: abiem taip pat taikoma tokia pati dvejų metų garantija.


„Yra daug dalių, kurių techniškai neįmanoma atkurti iki 100 procentų kaip naujos dalies lygio, bet prie jo galima labai priartėti“, – aiškina Håkanas Mårtenssonas, „Volvo Trucks“ žiedinės gamybos dalių pasiūlymų vadovas.


„Pavyzdžiui, dalis, kuri yra 98 procentais kaip nauja, vis tiek yra labai naudinga tiek klientui, tiek aplinkai. Tačiau nustatę 100 procentų kaip naujos dalies lygio standartą, praleisdavome šias galimybes. Atnaujintos dalys leidžia plėsti mūsų žiedinių dalių gamą ir siūlyti tvarią alternatyvą, kai nėra galimybės renovuoti.“


Kodėl žiedinės dalys nėra tas pats kaip naudotos arba antrinės rinkos dalys?

Prieš parduodant žiedinės gamybos dalims taikomas griežtas ir kruopštus procesas, per kurį jos atstatomos į kaip naujų dalių lygį, o atnaujintų dalių atveju – į beveik kaip naujų. Tai ne tas pats kaip naudotos, antrinės rinkos dalys arba perdirbtos ir pergamintos dalys.


Žiedinės gamybos dalių renovavimo procesas prasideda tada, kai iš „Volvo Trucks“ atstovybių į renovavimo gamyklą siunčiamos susidėvėjusios variklių, pavarų dėžių ir įvairių kitų dalių šerdys. Kiekviena šerdis yra išardoma ir kiekvienas komponentas kruopščiai išvalomas bei patikrinamas. Visi komponentai, kurie neatitinka tam tikrų kokybės kriterijų, yra išmetami ir pakeičiami naujais. Tada patvirtinti komponentai surenkami iš naujo ir kruopščiai išbandomi, siekiant patikrinti, ar dalis atitinka kokybės standartus, prieš parduodant ją klientui renovuotos arba atnaujintos dalies pavidalu.

Naudodami žiedinės gamybos dalis tiek „Volvo Trucks“, tiek mūsų klientai gali prisidėti prie žiediškesnės ir tvaresnės transporto pramonės.

Perėjimas prie žiedinės ekonomikos ir tvarios transporto pramonės

Žiedinės gamybos dalys padeda sumažinti atliekų kiekį, tausoti gamtos išteklius ir mažinti CO2 emisiją. Štai kodėl vienas iš „Volvo Trucks“ tvarumo tikslų – kartu su kitais „Volvo Group“ tikslais – yra padidinti žiedinės gamybos dalių naudojimą. Tai ne tik prisidės prie reikšmingo „Volvo Truck“ anglies dioksido pėdsako sumažinimo, bet ir leis sunkvežimių savininkams sumažinti jų pačių išmetamą anglies dioksido kiekį.


„Dėl didžiulio potencialo sumažinti tiek mūsų, tiek mūsų klientų žalingą poveikį aplinkai, siūlome vis didesnį žiedinės gamybos dalių pasirinkimą. Taip kartu galime prisidėti prie žiediškesnės, tvaresnės transporto pramonės“, – sako Håkanas.


Jei norite sužinoti daugiau apie renovavimo procesą

Peržiūrėkite trumpą filmą arba apsilankykite interneto svetainėje „Volvo Trucks Reman“. Daugiau informacijos apie žiedinės gamybos „Volvo“ dalis teiraukitės vietinio „Volvo Trucks“ atstovo.