Trucks

„Volvo Trucks“ laimėjo apdovanojimą už naujojo „Volvo FM“ dizaino kokybę

Naujausias „Volvo FM” modelis laimėjo „Red Dot Award 2021“ apdovanojimą komercinių transporto priemonių „Product Design“ kategorijoje. Kuriant naująjį „Volvo FM“ kaip optimalų darbo įrankį įvairioms gabenimų užduotims, daugiausia dėmesio skirta vairuotojų poreikiams.
Naujajame „Volvo FM“ nuo pat pirmosios kūrimo dienos pradžios daugiausia dėmesio buvo skirama vairuotojo darbo vietos gerinimui - tikslingam ir apdovanojimą pelniusiam dizainui.
Naujajame „Volvo FM“ nuo pat pirmosios kūrimo dienos pradžios daugiausia dėmesio buvo skirama vairuotojo darbo vietos gerinimui - tikslingam ir apdovanojimą pelniusiam dizainui.

„Red Dot“ tarptautiniu mastu įsitvirtino kaip vienas iš labiausiai geidžiamų apdovanojimų už puikią dizaino kokybę. Pirmą kartą konkursas įvyko dar 1955 m. Eseno „Design Zentrum Nordrhein Westfalen“ Vokietijoje, Šiandien „Red Dot“ komisiją sudaro apie 50 tarptautinių ekspertų.

Kuriant naująjį „Volvo FM“ buvo atliekami išsamūs tyrimai ir interviu su klientais, kurie atskleidė vairuotojų svarbą transporto įmonių pelningumui bei įvaizdžiui. Dizainerių komanda siekė sukurti geriausią mobilų biurą pramonės sektoriuje. Rezultatas - universalus sunkvežimis, kuris yra manevringas ir  erdvus, o svarbiausia - saugus ir patogus visiems vairuotojams.„Šis „Red Dot“ apdovanojimas yra puikus „Volvo Trucks“ dizainerių komandos kūrybinio darbo įvertinimas. Apdovanojimas pabrėžia gerai subalansuotą „Volvo FM“, kuriant5 pridėtinę vertę verslui šiuo lauktu sunkvežimiu. Tikslingai kurdami išorę, interjerą ir naudotojo patirtį, mes pageriname kasdienį vairuotojų, ir kartu – visuomenės gyvenimą“, - sako „Volvo Trucks“ vyriausioji klientų patirties dizainerė Carin Larsson.

Naujasis „Volvo FM“ siūlo daugybę inovacijų, kurios suteikia daugiau komforto, saugumo ir našumo. Tai erdvi, nauja kabina ir geresnis matomumas dėl  didesnių šoninių langų, naujų galinio vaizdo veidrodžių ir kaip papildoma įranga siūlomos kameros keleivio pusėje, kuri leidžia geriau apžvelgti akląją zoną. „Volvo FM“ taip pat gali būti optimizuojamas daug mažesnėms degalų sąnaudoms ir CO2 emisijai.

Interjere išsiskiria naujas prietaisų skydelis ir papildomas, 12 colių aukštos raiškos ekranas. Patogi sąsaja padeda vairuotojui lengviau valdyti sunkvežimį ir padeda sutelkti dėmesį į svarbiausius rodmenis, ir ji yra paruošta būsimiems atnaujinimams bei jungliosioms paslaugoms.

„Volvo FM“ išorės dizainas pabrėžia jo universalumą įvairioms užduotims. Nauja aerodinaminė kabinos forma pasižymi aiškiomis linijomis. Lengvai atpažįstami priekiniai V formos žibintai bei tvirtos priekinės grotelės atspindi drąsų ir patikimą įvaizdį.

Naujasis „Volvo FM“ buvo pristatytas 2020 m. kartu su „Volvo FH“, „Volvo FH16“ ir „Volvo FMX“ modeliais. Visų keturių sunkvežimių serijinė gamyba pradėta 2021 m. kovą.

Apie „Red Dot“ apdovanojimus

„Red Dot Award“ yra tarptautinis dizaino konkursas, pirmą kartą suorganizuotas prieš daugiau nei 60 metų. Nugalėtojus gaminių dizaino, komunikacijos bei dizaino koncepcijų srityse renka ekspertų komisijos. 2021 m. konkurse dalyvavo gaminiai iš daugiau nei 60-ies šalių. Sužinokite daugiau www.red-dot.org

 

Susiję straipsniai:

„Volvo Trucks“ pristato naująjį „Volvo FM“ – sunkvežimį, sukurtą pritraukti vairuotojus dėl naujos kabinos ir geresnio matomumo

„Volvo Trucks“ pristato naujos kartos sunkvežimius, sukurtus galvojant apie vairuotoją

 

NUORODA į aukštos kokybės nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.