Trucks

Populiariausias „Volvo” sunkvežimis švenčia 30 metų jubiliejų

Laikas švęsti! Šiandien sukanka 30 metų nuo tada, kai „Volvo Trucks“ pristatė „Volvo FH“ – visų laikų geriausiai parduodamą bendrovės sunkvežimį. Nuo pat pradžių šis „Volvo“ flagmanas pasižymėjo išskirtiniu išorės ir interjero dizainu, puikiu vairuotojo komfortu ir techniškai pažangiais efektyvumo bei saugumo sprendimais.
Populiariausias „Volvo” sunkvežimis švenčia 30 metų jubiliejų
„Volvo“ flagmanas „Volvo FH“ yra geriausiai parduodamas modelis – visame pasaulyje parduota beveik 1,4 mln. sunkvežimių.

„Volvo FH“ yra vienas sėkmingiausių visų laikų modelių transporto sektoriuje, kurio parduota beveik 1,4 milijono sunkvežimių maždaug  80 rinkų visame pasaulyje. 1993 m. pristatytas naujas „Volvo FH“, pasižymintis puikiomis važiavimo savybėmis ir degalų naudojimo efektyvumu, greitai tapo visiškai nauju sunkvežimių vairavimo standartu. Praėjus 30 metų,  „Volvo FH“ išlieka tikra ikona.

 

„Volvo FH“ puikiai atspindi į klientą orientuotą mąstyseną ir sunkvežimį, kuris jau 30 metų plečia ribas. Visose svarbiose srityse, tokiose kaip komfortas, degalų naudojimo efektyvumas, saugumas ir našumas, mes niekada nenustojome tobulėti. Labai didžiuojuosi, kad šiandien mūsų klientai gali užsisakyti elektra, dujomis ir dyzelinu varomą „Volvo FH“ modelį“, – sako „Volvo Trucks“ prezidentas Roger Alm.

 

Novatoriškas naujovių lyderis nuo pat pradžių

„Volvo FH“ buvo ir išlieka inovacijų lyderis. Jis buvo komplektuojamas su visiškai nauja važiuokle, panaudojant dizainą, kuris palengvino lanksčius sprendimus įvairioms transporto reikmėms. Novatoriški jėgos agregatai su visiškai nauju 12 litrų varikliu (16 l „Volvo FH16“) ir visiškai nauja kabina pasižymėjo išskirtine aerodinamika ir komfortu vairuotojui.

 

Bėgant metams naujovės buvo diegiamos ir toliau, atspirties tašku visada laikant „Volvo“ vertybes – saugumą, kokybę ir rūpinimąsi aplinka. Tarp svarbiausių pastarųjų trijų dešimtmečių  inovacijų yra vairuotojo saugos oro pagalvė, automatizuota „I-Shift“ pavarų dėžė bei „Volvo“ dinaminio vairavimo sistema, užtikrinanti lengvą vairavimą ir puikų manevringumą.

 

Išorės dizainas pasižymi unikaliais galinio vaizdo veidrodžiais su siaurais rėmais, kurie suteikia geresnį tiesioginį matymą, bei charakteringi V formos priekiniai žibintai, užtikrinantys geresnį matomumą ir patogumą, yra du pavyzdžiai, kaip „Volvo“ apjungia į vairuotoją orientuotas technologijas ir dizainą.

 

„Pirmosios kartos „Volvo FH“ pakeitė žaidimo taisykles ir transformavo modernaus sunkvežimio  koncepciją. Nuo tada mes nustatome naujus sunkvežimių standartus ir pristatėme dar penkias šio sunkvežimio kartas. Mūsų sėkmės formulė buvo panaudoti pačias naujausias technologijas taip, kad jos visada būtų naudingos mūsų klientams ir vairuotojams. Didžiuojuosi, kad „Volvo FH“ yra vienintelis sunkvežimis, tris  kartus išrinktas „Tarptautiniu metų sunkvežimiu. Tai mūsų sėkmingų  nuolatinio tobulėjimo pastangų ir nuolatinės tobulėjimo įrodymas,“ – teigia Ylva Dalerstedt, „Volvo Trucks“  tolimųjų reisų segmento vadovė.

 

Daugiau informacijos apie „Volvo FH“:
https://www.volvotrucks.lt/lt-lt/trucks/trucks/volvo-fh.html
https://www.volvotrucks.lt/lt-lt/trucks/trucks/volvo-fh16.html 

 

NUORODA į didelės raiškos nuotraukas

Daugiau informacijos:

Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas
Mob. +370 698 75977, el. p. laurynas.brickus@volvo.com

Daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos galite rasti „Volvo Trucks Media Hub“: https://media.volvogroup.com/dam

 

„Volvo Trucks“ teikia kompleksinius transporto sprendimus reikliems profesionaliems klientams. Bendrovė siūlo plačią vidutinio svorio ir sunkiasvorių sunkvežimių gamą. Klientus aptarnauja pasaulinis prekybos atstovų tinklas, kurį sudaro 2 200 serviso centrų beveik 130 šalių. „Volvo“ sunkvežimiai surenkami 12 šalių. 2023 m. visame pasaulyje pristatyta maždaug 145 000 „Volvo“ sunkvežimių.  „Volvo Trucks“ priklauso „Volvo Group“, kuri yra viena iš pirmaujančių pasaulyje sunkvežimių, autobusų, statybinės technikos ir jūrinių bei pramoninių variklių gamintojų. Ši grupė taip pat teikia finansavimo ir techninės priežiūros sprendimus. „Volvo Trucks“ veikla paremta kokybės, saugumo ir aplinkos apsaugos vertybėmis.