Trucks

Markus Fabiansson
2023-10-09
Technologijos ir inovacijos Parengtis darbui Degalų efektyvumas
Author
Markus Fabiansson
Manager Services Offer

Kada verta investuoti į parko valdymo paslaugas?

Kuo didesnis sunkvežimių parkas, tuo vertingesnė tampa efektyvi parko valdymo sistema. Tačiau kokio dydžio turi būti parkas, kad jos taptų būtina investicija? Ar mažesni parkai taip pat turėtų apsvarstyti investavimo į parko valdymo paslaugas galimybę?

Paprastai yra ryšys tarp parko dydžio ir noro investuoti į transporto parko valdymo paslaugas. Kuo didesnis parkas, tuo sudėtingesnės jo operacijos, o tai reiškia, kad paslaugos padės gauti didžiausią naudą. Kita vertus, mažesnėms įmonėms dažnai sunkiau pateisinti investicijas ir jos nusprendžia toliau valdyti parką naudodamos rankinius procesus. Tačiau taip jos praranda galimybę pasinaudoti daugybe šiuolaikinių parko valdymo paslaugų pranašumų.

„Bet kuri daugiau nei vieną sunkvežimį turinti įmonė atlieka parko ir transporto valdymo užduotis, kuriomis užtikrinama, kad sunkvežimiai, priekabos ir prekės būtų ten, kur turi būti, reikiamu metu“, – sako Markusas Fabianssonas, „Volvo Trucks“ siūlomų paslaugų vadovas.

„Tačiau šiandien mūsų sektoriuje tai taip pat apima vairavimo technikos ir degalų naudojimo efektyvumo analizę, visų transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto darbų koordinavimą, kad būtų galima maksimaliai padidinti parengtį darbui, ir užtikrinimą, kad būtų laikomasi teisinių reikalavimų bei kad būtų naudojamas tinkamas vairuotojas ir tinkamas sunkvežimis tinkamai užduočiai. Naudojant tik rankinius procesus visa tai valdyti gali būti labai sunku ir tai gali atimti daug laiko.

Kaip skaitmeninimas ir duomenimis pagrįstos įžvalgos pakeitė parko valdymo paslaugas

 

Pastaraisiais metais skaitmeniniai įrankiai pagerino parko valdymo galimybes ir teikiamų paslaugų apimtį. Jie leidžia rinkti ir apdoroti duomenis realiu laiku, o tai gali padėti supaprastinti kasdienes transporto operacijas ir sumažinti tvarkomų dokumentų apimtis bei administravimą. Pavyzdžiui, duomenys gali būti automatiškai atsiunčiami iš sunkvežimio tachografo ir integruojami į kitas sistemas, tarkime, vairuotojo darbo valandos į darbo užmokesčio sistemą. Taip transporto įmonės gali sutaupyti daug laiko, kurį kitaip turėtų skirti darbui ir administravimui.

Skaitmeninės parko valdymo paslaugos taip pat leidžia pasiekti didelį kiekį detalios informacijos – tai padeda geriau suprasti, kaip veikia parkas. Pavyzdžiui, yra skaitmeninių sprendimų, kurie gali stebėti degalų sąnaudas ir vairuotojo elgesį bei būti naudojami tendencijoms ir tobulintinoms sritims nustatyti. Panašiai skaitmeniniai sprendimai gali parodyti CO2 emisiją – to vis dažniau reikalauja transporto pirkėjai, transporto operatoriai ir valdžios institucijos.

Todėl parko valdymo paslaugų vertė nebėra vien tik sunkvežimių stebėjimas dideliuose parkuose. Jos gali būti naudingos bet kuriai įmonei – didelei ar mažai.

Parko valdymo įrankiai gali padėti supaprastinti administravimą, pagerinti paslaugų planavimą ir sumažinti degalų sąnaudas. Naudojant tik rankinius procesus visa tai valdyti gali būti labai sunku.

Ar krovinių gabenimo įmonė gali būti per maža, kad jai būtų verta naudotis parko valdymo paslaugomis?

Parko valdymo sistemos diegimas užtrunka ir kainuoja. Be pačių paslaugų, turi būti prieinami ir kompetentingi specialistai generuojamiems duomenims analizuoti. Tačiau investicijos gali atsipirkti dėl geresnės parengties darbui ir didesnio produktyvumo, taip pat dėl mažesnių išlaidų ir degalų sąnaudų.

Nors potenciali nauda yra didesnė didesniems parkams, Markusas pastebėjo, kad naudos gali gauti visos transporto įmonės, nepriklausomai nuo parko dydžio. „Net vieno sunkvežimio savininkas-vairuotojas gali naudoti parko valdymo įrankius, kad galėtų geriau valdyti savo transporto priemonę. Jie vis tiek gali suteikti naudingų duomenų, padedančių supaprastinti administravimą, pagerinti paslaugų planavimą ir sumažinti degalų sąnaudas.“

 

Sužinokite daugiau apie parko valdymo ir kai kurias skaitmenines paslaugas, kurios gali būti naudingos jūsų veiklai. 

Susiję straipsniai