Trucks

Helena Knappe Markus Fabiansson
2024-02-19
Degalų efektyvumas
Authors
Helena Knappe
Originalių „Volvo” dalių vadovė
Markus Fabiansson
Manager Services Offer

Kaip galite sumažinti degalų ir energijos sąnaudas su „Volvo Trucks“paslaugomis?


Įtaką sunkvežimio degalų sąnaudoms daro daug veiksnių, pavyzdžiui tai, kaip naudojate ir valdote transporto priemonę. Pristatome penkis būdus jūsų transporto priemonių efektyvumui didinti. 

Telematika suteikia galimybę stebėti degalų sąnaudas realiuoju laiku

1. Panaudokite telematiką vairavimo įgūdžių tobulinimui

Tai, kaip vairuojamas sunkvežimis, daro didelę įtaką degalų ar energijos sąnaudoms. Pavyzdžiui, riedėjimas ir mažesnis stabdymų bei greitėjimų skaičius padidina efektyvumą, o štai variklio veikimas tuščiąja eiga yra nuostolingas. Analizuojant šiuos duomenis galima nustatyti tobulintinas sritis ir imtis veiksmų, kurie padės sumažinti sąnaudas.

 

„Volvo Trucks“ telematikos paslaugų paketai „Degalai ir aplinka“ ir „Energija ir aplinka“, pasiekiami per „Volvo Connect“, teikia aiškias ir glaustas ataskaitas apie kiekvienos transporto priemonės ir viso parko degalų arba energijos sąnaudas. Duomenys gali atskleisti vairavimo įpročius: stabdymą ir greitėjimą, greičio pasirinkimą, kelio numatymą ir variklio veikimą tuščiąja eiga.

Žinodami duomenis, vairuotojai gali pakoreguoti ir patobulinti vairavimo technikas bei taupyti degalus ir energiją


„Net labiausiai patyrusiems vairuotojams yra kur tobulėti“, – sako Markusas Fabianssonas, „Volvo Trucks“ paslaugų vadovas. „Žinodami duomenis, vairuotojai gali pakoreguoti ir patobulinti vairavimo technikas bei taupyti degalus ir energiją.“
  

Sužinokite daugiau apie tai, kaip nuolatinis ryšys ir duomenų analitika gali padėti taupiau naudoti degalus ir energiją kelyje

Sunkvežimių technikai gali išspręsti įvairias problemas, kurių neišsprendus bus sunaudojama daugiau degalų.

2. Reguliari techninė priežiūra ir programinės įrangos atnaujinimai

Gerai prižiūrima transporto priemonė yra ekonomiška transporto priemonė. Kai techninė priežiūra atliekama reguliariai, technikai gali išspręsti su stabdžių sistema, filtrų, oro slėgio ir degalų nuotėkio, ratų geometrija susijusias ir kitas problemas, kurios gali lemti didesnes degalų sąnaudas.

 

Reguliarūs apsilankymai servise taip pat užtikrina, kad alyva bus keičiama laiku, todėl variklis dirbs su minimaliais trinties nuostoliais. Be to, techninė priežiūra gali apimti naujausius programinės įrangos atnaujinimus, dėl kurių gali padidėti našumas ir degalų naudojimo efektyvumas. Sužinokite daugiau, kaip reguliari techninė priežiūra gali padėti taupyti degalus.

 

Serviso paslaugų sutartis yra paprasčiausias ir patogiausias būdas užtikrinti sunkvežimio eksploatacinę parengtį. Sužinokite daugiau apie įvairias siūlomas „Volvo“ paslaugų sutartis arba susisiekite su artimiausiu „Volvo Trucks“ atstovu.
 

3. Visada užtikrinkite tinkamą oro slėgį padangose

Pagal ES bendruosius saugumo reglamentus (BSR) nuo 2024 m. visuose naujuose sunkvežimiuose privaloma naudoti padangų slėgio stebėjimo sistemas (TPMS). Jos informuoja apie padangų slėgį realiuoju laiku naudojant kiekviename rate esančius jutiklius, kad būtų užtikrintas saugumas ir išvengiama su padangomis susijusių incidentų.

 

Dėl nepakankamai pripūstų padangų taip pat padidėja pasipriešinimas riedėjimui ir degalų bei energijos sąnaudos, todėl išlaikyti optimalų slėgį verta visada.

 

„Volvo Trucks“ padangų stebėjimo paslauga suteikia transporto priemonių parkų operatoriams visą sunkvežimių ir priekabų apžvalgą „Volvo Connect“ platformoje bei sumažina išlaidų ir veiklos sutrikdymų riziką. Ji pateikia įspėjimus apie per mažą ir per didelį slėgį, taip pat įspėjimus apie pradūrimus ir triktis. Ji taip pat pateikia informaciją apie sensorių baterijų būseną, padangų temperatūros apžvalgas ir informaciją apie nežymų oro nuotėkį.

 

Sužinokite daugiau apie pasipriešinimo riedėjimui ir padangų poveikį degalų sąnaudoms.

 

4. Pašildykite elektrosunkvežio traukos baterijas su programėle „My Truck“.

Elektrinio sunkvežimio baterijų paruošimas užtikrina, kad bus išnaudota visa galia ir maksimaliai padidintas energijos naudojimo efektyvumas. Tai taip pat padeda pailginti traukos baterijų eksploatavimo laiką. Su programėle „My Truck“, galima nuotoliniu būdu išmaniuoju telefonu iš anksto įjungti kabinos ir baterijų bloko šildymo sistemas. Dėl to išvykstant sunkvežimio baterijos bus optimalios temperatūros ir leis nuvažiuoti toliau.

 

Gaukite daugiau patarimų, kaip padidinti elektrinio sunkvežimio nuvažiuojamą atstumą.

Oro pasipriešinimas turi didelės įtakos sunkvežimio degalų sąnaudoms, bet jį galima sumažinti naudojant deflektorius, aptakus ir sparnus.

5. Optimizuokite savo transporto priemonės aerodinamiką

Stogo, šoniniai ir važiuoklės aptakai, ratų dangteliai gali pagerinti aerodinamiką ir degalų sąnaudas. Tačiau, siekiant maksimaliai padidinti efektyvumą, svarbu, kad tokie priedai būtų pritaikyti pagal sunkvežimio ir jo priekabos konfigūraciją.

 

„Viskas, ką padarysite, kad sunkvežimio paviršius būtų aptakesnis ir  tarpai būtų mažesni, padės pagerinti jo degalų naudojimo efektyvumą“, – sako Helena Knappe, „Volvo“ dalių vadovė. „Labai rekomenduojama naudoti originalias sunkvežimio gamintojo dalis ir priedus, nes jie buvo sukurti taip, kad idealiai tiktų transporto priemonei ir būtų užtikrinta optimali aerodinamika.“

„Viskas, ką padarysite, kad sunkvežimio paviršius būtų aptakesnis ir tarpai būtų mažesni, padės pagerinti jo degalų sąnaudas“

Skaitykite daugiau apie aerodinamikos svarbą. Norėdami sužinoti išsamiau apie bet kurias iš minėtų paslaugų teiraukitės artimiausio „Volvo Trucks“ atstovo.

 

Sužinokite dar daugiau apie tai, kaip technologijos gali padėti taupyti degalus važiuojant, įskaitant:

  • kaip telematikos paslaugos ir gera vairavimo technika sumažina degalų sąnaudas ir išmetamo CO2 kiekį;
  • kaip praktiškai pritaikyti skaitmenines vairuotojų instruktavimo paslaugas;
  • kaip dirbtinis intelektas ir mašininis mokymasis keičia būsimų vairuotojų instruktavimo paslaugų kūrimą.

 

Susiję straipsniai